Luna octombrie a fost întotdeauna luna cea mai aglomerată din an: început de an universitar, de conferințe, ateliere și ședințe de lucru, proiecte inter/naționale și, dincolo de viața profesională, în viața noastră cea de toate zilele, pregătirile de iarnă. Da, sunt încă importante, mai ales când în jur este atâta zgomot mediatic și zdrăngănit de arme. De toate felurile.
Încă mă amuz și mi-e dificil să mă scuz când primesc invitații la diverse evenimente la care nu pot participa pentru că nu am timp. Și totuși este purul adevăr. Se adună atât de multe în octombrie, și sincer nu numai, încât selecția devine dificilă. Și aș vrea să scriu despre fiecare eveniment în parte pentru că sunt, fiecare în felul lui, deosebite.
Ce-am făcut în acest octombrie? Enumăr: am început cursul de Cultură organizațională din cadrul masteratului CLOE de la Universitatea București; am fost la vernisajul expoziției de acuarele “Flori și amintiri” a arh. Eugeniu Ivănescu, am fost la comemorarea unui foarte bun prieten, dr. arh. Alexandru Budișteanu, am participat la Clubul iubitorilor de cultură din Argeș și Muscel „Suflet Românesc”; am fost prezentă la Salonul de carte și mini concertul de muzică la teramin urmat de Salonul de toamnă al orașului regal; am moderat panelul de Leadership și management de la a X-a ediție a Conferinței Internaționale Startegica, am fost la o conferință transformată în întâmplare culturală plină de neprevăzut și har “De la cula oltenească la stilul neoromânesc”; am fost la o întâlnire intitulată I love Failure (Să îmbrățișăm eșecul) și, nu în ultimul rând, am participat la Conferința Internațională Synergies in Communication, Ediția a X-a.
Doamne, este greu să le și enumăr, dar să scriu despre fiecare. De aceea am să pun doar legături către unde am mai scris câte ceva și, mai jos, poze.
Ce să mai spun că printre picături scriu. Diverse, pe care vi le voi semnala când vor fi părăsit laptopul meu spre a se îndrepta spre spații publice.
Și acum câteva capturi de ecran de la panelul intitulat “Interdependences: Academic and Digital Literacies in the New Educational and Research Environment. Revisiting Quality in Higher Education”. Panelul s-a desfășurat hibrid și ar fi trebuit să fie o conferință de sine stătătoare prin importanța tematicii și a discuțiilor care au avut loc. Sigur că toate panelurile sunt semnificative, dar când vorbim despre modul în care capacitatea și abilitățile noastre, ale oamenilor, de a scrie inteligibil și a înțelege ce citim în noul mediu din ce în ce mai digitalizat sunt afectate în moduri nu suficient studiate și înțelese, sau despre cum afectează această digitalizare calitatea învățământului superior și, de fapt, ce este calitatea în învățământ, atunci poate o să mă credeți că discuțiile noastre au fost deosebit de interesante. Iată mai jos titlurile contribuțiilor și numele autorilor.